| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
MEZARCI

|
Tarih: Wed Aug 02, 2006 4:48 pm Mesaj konusu: Ölmeden Önce Bin Fırça Darbesi... |
|
|
uzun zaman gündem de kaldı.türkiye ye geldi.dünya çapında şöhret oldu.çok sattı vs...
geçenlerde bir arkadaşın elinde gördüm..."ver len bi bakim şu melissa'nın kitaba "dedim.aman Allah ım oda ne!
ya kız aklında ki tüm fantazileri oraya yazmış ya da bir insan evladı bu kadar kural tanımaz olamaz dedim...
"yuh yani!"bu kitap mı çok sattı?hemde italya ve almanyadan sonra Türkiye,kitabın satıldığı 3.ülke...
kendime dedim ki"at şu saçma sapan "ahlak anlayışı zırvalarını" kafandan...senin ki gibi beyinler eskilerde kaldı...tabi ki kız istediğiyle yatacak kalkacak,sevişecek vs"...
sonra "saçmalama" dedim kendime...
sonra ...nietchse gibi "tanrıyı öldürmediğim için(öldüremediğim) "böyle düşünmüş olabileceğim geldi aklıma...
gene "saçmalama" dedim...sen müslümansın..sevap var, günah var.cennet var cehennem var dedim...
o da nesi !!!melissa 2.kitabı çıkardı ben bunları düşünrüken..hatta filmini de yaptı....
ve ben sizin bu konuda ki düşüncelerinizi merak ettim....
yani normal olan melissa mıydı?yoksam anormallik bende miydi?yetinmedim gittim batı dünyasının ünlü düşünürlerinin "evlilik -ahlak vs."hakkında yazdıkları kitapları okudum...notlar aldım...ama sanırım sınıfta kaldım...
a.b. yolunda ki türkiye de uyuşturucu yaşı 10 lara bekaret yaşı 12 lere düşmüştü...
ulu zat haydar dümen kendi köşesinde ;"evlenmeden önce bir çok erkek arkadaş edinen ve onlarla severek sevişen kızlara gerdek gecesinden 2-3 gün önce kızlık zarınızı diktirin diye bağırıp çağırıyordu"....(bakın aynı şeyi yapan erkekler içinde geçerli benim bu düşündüklerim...yok öle yağma beyler!biz yapınca erkeklik ,kızlar yapınca bilmem ne..var mı böle bişey ya!)
belki ben çok anadolu kalmıştım bu olaylara...fransız kalmanın bir manası olmazdı çünkü...
eğitim düzeyim iyiydi...aklı başında biriydim(knedimce tabi hepsi)...vs...ama bişeyler eksikti...eksik olmalıydı....
birileri bana cevap vermeliydi...
bak kardeş "bu işler artık böle "diye açıklama yapabilmeliydi...
vs................
garip bir adamdan ancak böle garip bir konu beklenirdi zaten....
sağlıcakla.... _________________ """OYUNCAKLARI OLMAYAN ÇOCUK
BAŞKA ÇOCUKLARIN OYUNCAĞI. """ |
|
| Başa dön |
|
 |
fatma Yıldız

|
Tarih: Thu Aug 03, 2006 7:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşım cidden güzel bir konuya değinmişsin ama malesef bizim gibi bir ülkede cinsellik çok farklı algılanıyor.
Öncelikle Melissa P. için daha hiç bir kitapını alıp okumadım. Bende de bir huy vardır. Çok satan kitapları hemen alıp okumak gibi eylemim olmamıştır. Anladığım kadarıyla bayan hiç üşenmemiş cinsel fantazilerini kitapa aktarmış. Benim bizzat Melissa P. adına cinsel fantazileri için aman günah ne kadar ayıp diye yargılayamayacağım. Önemli olan Melissa P. nin anatmak istediğini ne kadar iyi bir dil ve anlatımla okuruna aktarmasıdır.
Kitapını okumadığım için bu konuda net bir yargı bildiremeyeceğim.
Bildiğim kadarıyla Melissa P. gibi cinsellik üzerine roman yazan yazarlar var. Tabi bayanın yaşının küçük olması ve kitapında anlttıklarına fazlaca sınır tanımamasından Mellissa P. daha bir medyatik oldu.
Şu son çıkan filmi içinde her şey zamanında güzeldir anlayışıyla, biz bunu filme çekelim millet izlesin. Lakin 10 sene sonra sinemaya aktarıldığı zaman izlenme oranının düşük olacağını kestirebilmiş olmalarıdır ki. Gene evde ki hesap çarşıya uymamış film Türkiye için fazla izleyici çekememiştir.
Türkiye için fazlaca geçerli olan bekaret konusuda epey heraretli bir tartışma olur. Malesef cinsel tabular bayanlar için konmuş sanki bizim ülkemizde. Tavşana kaç tazıya hep tut demişiz. Erkek sevgilisi ile cinsel bir şeyler istemesi doğal karşılanır iken, bir bayan aynı şeyi erkek arkadaşından beklemesi onu hafif kötü kız diye adlandırılmasına sebep olmuş.
Bide bu konunun Türkiye'de kadının kimliğini erkeğe ispatlamaya çalışan Duygu Asena'nın ölümünden sonra açılmış olması güzel. Konuyla ilgili yazacak o kadar çok şey var ama forum amacından çıkar. _________________ SAVAŞA HAYIR |
|
| Başa dön |
|
 |
MEZARCI

|
Tarih: Sun Aug 06, 2006 3:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
fatma Yıldız;
evet her ne kadar bazı argo kelimeler kullanarak açmışta olsam konuyu aslında ciddi bir konudur...ve eminim söylenecekte çok şey var...ben olayı dikkat edersen kadın'a değil kadın-erkek ilişkisine indirgemeye çalıştım...eşitlik söz konusu olacaksa asıl burda olmalıdır.yani bu noktada sana katılıyorum...
daha söylenecek şeyler var ama şimdi kaçmak zorundayım...
paylaşmaya devam... _________________ """OYUNCAKLARI OLMAYAN ÇOCUK
BAŞKA ÇOCUKLARIN OYUNCAĞI. """ |
|
| Başa dön |
|
 |
secretgarden
|
Tarih: Fri Feb 16, 2007 11:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
merhaba..
kitabın masum bir adı var aslında. bende okumadım.. biraz sayfalarına baktım.. bir kız arkadaşım okuyordu o söylemişti "bak böyle bir kitap içinde feci şeyler var diye... falan filan". kitabı karıştırdım. çeviren estetik çevirmek için çok çaba harcamış. o kadar sertliğe rağmen yinede yapabildğini yapmış.. ama sayfaları karıştırırken şöyle birşey farkettim. (yada o sayfalara denk geldim) Kızın bir kaybolmuşluğu kaybetmişliği vardı. O bunların içinde kendini yitiriyor ve bu yitirişin bazı anları başkalarının tenlerinde geçiyordu. Ve kitaptaki bütün bu karamsarlığın iğrençliğin içinde tek masum olan şey annesinin kızının saçlarını fırçayla yatmadan önce taramasıydı.. cinsellikle ilgili anlatımlar belki gerçektir belkide kitabın satması içinde yapılmış olabilir.. ama kitap bu anlatımların altında ezilmiş ve anlamını kabetmiş.. bir kızın yitirilişi değilde bir bedenin kullanılışını anlatmış..
kadın erkek olayına gelince toplum olarak bu konuya hazır değiliz.. her ne ne kadar bende kalıpların içinde sıkışmış olsamda eşitlik konusunun doğru olduğunu düşünüyorum.. ama kız arakdasım bu kitabı toplum içinde okumaya bile çekiniyordu.. ayıplarlar diye.. haklıydı da böyle düşünmekte.. gerçekten düşündüğü şey olabilirdi. ve içinde böyle gereksiz bir korkuyu yaratan toplum içinde daha fazlasını istemek imkansız gibi birşey olur sanırım..
ayrıca günahmış değilmiş bu ayrı bir konu bence. herkesin inancı kendinedir.. tanrıyla kendi arasındadır. inancına göre ya günahtır yada değildir.. ayıp mıdır ahlaksızlıkmıdır onuda bileemem?? herkesin cinselliği kendi özelidir.. ne yapıyorsa kendi ve partneri bilmelidir bence... bu olanlarıda kitap yapıp satıyorsa insanlara yaa yazarınsamimiyetine güvenip okur anlam çıkartırız.. yada kitap satılsın diye yapılmış bir yalan olarak düşünür sallamayız.. sonuçta yaşadıysa o yaşadı...
niye böyle bir analiz yaptım bende bilmiyorum        ) )
canım sıkıldı gecenin bir vakti.. kadın erkek kitap promosyon filan her konuda bişey yazdım     |
|
| Başa dön |
|
 |
|